Fyra veckor och en dag

Om fyra veckor, vid denna tidpunkten, har jag packat ner mitt liv här nere i en resväska och är beredd på att ta över sverige igen.


Helgen.

I fredags hamnade vi i Dortmund, för att vi tyckte att man ska ha varit i alla närliggande städer. Köln, Oberhausen och Dortmund avklarat alltså. Kom hem 6.30 am och vaknade 2.30pm. Detta med am och pm är egentligen dumt av mig. Men så blir det när man hänger med amerikanare och canadensare hela dagarna.
Igår, fika med en familj igår, från sundsvall, där pappan i the family har fått jobb på e-on här nere. Rätt lama människor om man ska vara sådan.
Sen blev det Japanfest inne i stan på kvällen, med sjukaste fyrverkerierna. Aldrig sett något så mäktigt. Insaaaaaaaane var det, jag och elina var mållösa. Och det regnade. Så vi åkte hem sen.

Idag, vaknade för en och en halv timme sen, med fint väder och prima-banan-humör. För 5 minuter sen öppnade sig himlen och nu regnar det som aldrig förr. Tur att det är söndag och att vi inte har några planer på att göra något eftersom allt är stängt.  Så kan det gå minsann.

I morgon är det måndag aka. ny vecka. 4 veckor kvar. Puss.

badkar.

Världens finaste badkar. Langa.


Dagens i-landsproblem.

Dagen efter att jag kommer hem härifrån har jag klipptid. Om en månad alltså. Har redan nu lite funderingar på vad jag ska göra. Forsätta med rött gör jag nog inte, så velar mellan blonda slingor eller riktigt mörkbrun. Det som egentligen får mig att vela är att mitt hår blek så himla mycket i solen, vare sig det är färgat eller ej. Bara min utväxt sen sist jag färgade är ju asblond nu.

Känns som att det kommer bli blonda slingor, ohyes.



Parent-teacher day

Solig fredag med kids hemma från skolan för att det är parent-teacher day. Ungefär som utvecklingssamtal, fast ungarna är lediga från skolan hela dagen. Stört om ni frågar mig. Innebär att jag och kidsen får heldag ihop, från att jag vaknar/kidsen väcker mig, tills moren kommer hem. Hostdad är på företagsmässa nere i Bonn och kommer inte hem förrän sent. Hostmum kommer väl hem vid halv7 om jag har tur, sen har E tennis mellan halv8 och halv9. Förhoppningsvis kan vi dumpa D hos någon under den tiden, annars måste jag vara hemma då med. Inte så pigg på det.


Nu ska vi snart laga pancakes.

Ingen bra dag.

Idag är ingen bra dag. Ungarna har varit brutala och djävulska. Inte ens jag var så störd som de har varit idag när jag var liten. Halleluja.

Skypekonferens innan, med Viebke och Nylander, men då dog internet. Dött i två timmar. Nästan så jag dog lite med. Började fundera på vad jag egentligen gör här nere. Kom inte fram till något vettigt. Blev lite ledsen och fick ångest över framtiden. Ringde mamma och grät nästan i telefonen. Hjälpte lite, men inte tillräckligt.
Ibland känns det som att jag ska bryta ihop totalt. Idag har varit en sån dag.

Vill egentligen ge mig ut och springa hur långt som helst. Känns som att jag behöver det.

Rätt schysst beat, men lyricsen suger.

100527

Barn är brutala. E & D är mer brutala än andra barn. Halleluja.

Ti amo <3

Indovino che è ciò che chiamiamo legami di sangue.



mary ze alien.

Om man har leverfläckar som bildar en trekant är man en alien.

Jag ä en alien.


Market.

Vi har världens mysigaste marknad - färska grönsaker, bröd, kött, fisk - everyday.

När jag blir gammal ska jag bo i en stad med en marknad som den här nere. I love it.


Hansestadt Hamburg.

I brist på sömn sitter jag och kollar på lägenheter i Hamburg. Jag har hittat min dröm.


Cancelled.

Åh, dör lite. Bråkade lite lätt med mamma i telefon precis också. Vill nästan börja gråta.

Spinner.

Wir sind die Gewinner, Wir kennen keine Limits, ab Heute - für immer. Komm schon, und tanz mit mir.



Fattar inte. Inte alls.

Looking in your big brown eyes.

En trött dag. Sov mindre än 4 timmar inatt, fastnade i en sjukt bra bok. Ofta jag säger det förresten, läser typ aldrig längre. Men så var det iallafall. Så somnade typ 4.

Sitter och väntar på städsnubbar som ska dränka huset från topp till tå med rengöringsmedel. När dom kommer tänker jag gå från huset. Tänker inte sitta här och glo i 4 timmar medans dom städar. Eller så gör jag det, för at dom städar och inte jag, haha.
Kom på att jag ville ha en låt men vet inte vad den heter. Typ a long dance eller något kanske. Ett namn bör den ju ha. Vill att det ska vara Kid Cudi som gör den också. Men hittade Dirty Dance – Sweat A La La La La Long ändå. Haha, den är ju också rätt bra, även om det inte var den låten jag letade efter.

Nu ska jag noppa ögonbryn och vänta på snubbar. Puss.

One way ticket.

Hemresan bokad. Jag vill inte.

May 24th

En månad tills jag fyller 20. Ohlala.

Pingstmåndag.

Helgdag var det här nere i tyskland idag. Sitter och är lite nöjd över det.
Jag vaknade för typ en timme sen efter en jävligt svettig natt. Häller i mig vatten och känner mig som ett roadkill. Det är 25 grader varmt ute i skuggan och jag är genomförkyld. Blåser skitkallt gör det också. Så jävla tragiskt.

Nu ska jag äta djungelvrål och plocka undan allt på mitt skrivbord, min byrå, allt i badrummet  och allt som ligger på golvet. I morgon kommer snubbar och städar hela huset.

100523

Jag har grymmaste bilderna, med tanke på avståndet från VIP-arean. Kommer när jag fått in dom i datan. Mest på TH, självklart. Haha. Sex on legs, minst sagt.

Varmt, shorts och linne, solbränna. Mitt liv är nästintill fulländat. ♥

NU.

Ni har vi landat i D'dorf och jag är trött. Oberhausen redan ikväll för lite svennefest och solen skiner. Skål.

Idag!

Ungarna var brutalt störda i morse, sen tjänade jag 20€ på en timme. Nu ska jag hämta Sandra. PUSS!

i MORGON!

I morgon kommer Sandra. Dör lite till.


WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH. På fredag ser vi TH igen. Tillsammans <3

Aj aj aj.

Hemma efter att ha varit barnvakt mellan 7-10 och 30€ rikare. Fint. Ulrika frågade om jag kunde ta Petter i skolan i morgon så hon kunde springa en runda, visst visst säger jag och ler åt att tjäna mer simpla pengar och dessutom döda lite väntetid. Ska ju ändå lämna ungarna och sen hem igen och sitta och glo så kan lika gärna passa en sovande unge i en timme. Så kom jag hem till huset här iallafall och då säger hostmum att hon lämnar barnen i morgonbitti för Dave har kvartssamtal. Sovmorgon till Mary.

Jag missar alltså en sovmorgon. Vet ni hur ont det gör i mitt hjärta?
Godnatt.

Dog precis lite.

MGMT KOMMER TILL SVERIGE.





























































i december. heartbreaking.

100519

Jag har inte gjort ett skit idag. Snart ska jag hämta barnen. När vi kommer hem ska jag måla naglarna, ikväll ska jag passa Miriam och i morgon kommer sandra.


haha puss.

Beskriv dina vänner.
"Marie Olofsson är en väldigt lat människa som lever efter mottot "om jag någon gång ser en léende joggare så ska jag överväga att börja motinera"."


- tack mongo.

Vi behöver ingen sol för att skina.

En tisdag som började med sovmorgon. Skypedejt langades och sen stan en stund med fina flickor och halvkasst väder. Jag och Elina kom fram till att det alltid är dåligt väder där vi är, och anledningen till det är för att vi är snygga svenskar - vi behöver ingen sol för att skina. Haha. Därför dissar vädret oss här nere.

Ikväll ska vi hänga med Fanny iallafall, för att hon åker hem på torsdag :( Jag ska vara abrnvakt i morgonkväll så jag får säga hejdå redan ikväll. Booooo. Not excited.


Sen i övermorgon kommer Sandra. Happy happy happy. :DDDDDDDD Så jävla excited. Comet på fredag!

.

Ikväll är allting jobbigt och jag vet inte ens varför.

Lite ångest kanske.

Sitter och pillar lite på mitt CV men känns som att det blir skitdåligt oavsett. Ingen bra CV-dag. Men samtidigt inga jobb som ska sökas idag heller. Förstår inte varför jag helt enkelt inte kan få låna tex. Blondinbellas CV när/om jag ska söka jobb? Vi har ju nästan samma erfarenheter, haha.

Förstår inte heller varför jag var så jävla underbar och läste Samhälle? Kan någon, bitte, förklara det för mig? Har nämligen insett att de som är skoltrötta men väljer att läsa samhälle, där man inte får en praktisk utbildning utan oftast måste plugga vidare mer eller mindre, de kan få komma till mig här nere i Düsseldorf så kan vi höra huvudet i väggen - tillsammans. På det tyska viset.

Cometweek.

Aska drar in över södra Sverige igen. Ja, men för helvete. Täpp igen häljävlet. Sandra ska komma ner hit på torsdag för att på fredag ska vi på Comet och jag tänker inte låta någon jävla aska hindra mig från att gå. So far går ju alla plan från Köpenhamn hit som dom ska. Alltid en början.

Ja. Måndag. Jag gick upp halv 8 och lämnade barnen på skolan. La mig och sov igen när jag kom hem, och sov till halv 1. Smart. Kommer somna gott ikväll då ja. Kanske.

Sitter just nu och funderar på om det är värt att åka in till stan ~20minuter för att köpa en B&J's ~10minuter och sen hem hit igen ~20minuter. Känns inte riktigt värt. Men får fixa det någon dag. Ta med en sked eller två, tre och sätta sig på trapporna med Svennebanan och Dansken(Elina och Trine). Sköna människor.
Japp så får det bli. Kom på att jag måste käka lunch. Gulaschsoppa, here i come. ♥

^weheartit.




Strange and Beautiful.

Söndag. Lite jobbigt, ser inte fram emot att vakna 7.30 i morgon. Inte när man haft sovmorgon till minst 10, ja det är sovmorgon för mig at the moment, sen i torsdags. 

En kille blev påkörd av tunnelbanetåget på hauptbahnhof idag, precis innan mitt tåg hem från stan gick. 100 meter ifrån mig, fast en våning under. Såg massa poliser som sprang dit sen ropade dom ut i högtalarna att hela nedersta våningen var avstängd pga. olycka. Har klump i magen nu. Läste på RP att killen var 25 år gammal och trillade mellan två vagnar för att han stod för nära.
Hur många gånger har man själv, och kompisar här nere, inte varit lite för fulla och stått för nära spåret? Usch usch usch. Att något sådant ska behöva hända innan man faktiskt tänker sig för.. Får lite ångest.

Anyway. Helgen, sen torsdag, har varit full med fest. I torsdags minns jag inte ens vad jag gjorde. I fredags blev det fiesta förFanny åker på torsdag så vi hade ett snabbt farewellparty igår, dock för alla de som vi inte träffar så ofta.
Alla börjar dra sig hemåt nu. Först Sandra, nu Fanny, i mitten på juni säger vi hejdå till Amy och sen är det jag och Elina samtidigt.
Minns i början när jag satt här och panicked över att det var sex veckor tills jag skulle få träffa alla där hemma. Nu är det mindre än sex veckor tills jag kommer hem for real. Får lite mer ångest.

Nu ska jag sova. Om ett år ska jag ha varit i Canada. Bestämde jag nu. Puss

A Fine Frenzy & Owl City, Köln '10.

A fine frenzy.

 

Owl city. Haha, är medveten om att typ alla bilder ser nästintill likadana ut fast med olika ljus. Live with it.

 


Gräsallergi.

Jag har nysit så många gånger de senaste dagarna att mina revben gör ont. Lyckat.

Om en vecka är Sandra är och om en vecka är det Comet! Exciteeed.
Snart kommer en bildspam från konserten.

Owl city

A fine frenzy och Owl City was freaking awesome. Nu ska jag sova, bis morgen <3

Concert.

Jag duschade, jag åt men jag shoppade inte.


Seriöst. Mitten av fucking maj och just nu är det 6 grader varmt utanför mitt fönster. SNACKA OM ATT MAN GÅR BANANAS. Jag borde shoppa, jag borde spara pengar. Jag borde sova, jag borde göra tusen olika saker idag. Jag borde planera min tid bättre, jag åker till Köln klockan 5.

För att ikväll är det Owl City, and I've got tickets. Men först ska jag dra ner min persienn, byta om till mjukiskläder och sen krypa ner under täcket och sova tills jag ska hämta kidsen.

bail.

sorry that i bailed, again. lol.

nu ska jag duscha. sen ska jag äta. och sen ska jag shoppa. en jacka och strumpbyxor á la 60den.

CAN I HAVE YA NUMBAHHHH?

Sitter på woyton med sara, hon flippar ut över en video. Helt underbart.


pisseeeeed.

jag är irriterad som aldrig förr på mig själv.

först igår, ze fransman ringde och ville ta en drink. marie dissar men åker till stan med alex och monica. fransman ringer igen och bokar dejt nästa vecka. med andra ord - dejt på tisdagkväll. nykter med en helvetes mensvärk, massa poliser, en riot och tidig hemfärd med bauchschmerzen. 
sen idag. barnvakt i fucking 5 timmar, faktiskt helt okej. pengar stoppas ner i fickan och när jag kommer hem lägger jag byxorna i tvätten. när byxorna hängs upp observeras det att inga pengar ligger i dom. och inte i någon annan del av huset heller. 40 fucking euro - gone with the wind.


lack lack lack. inte lack som i lack&läder á la porr, utan lack som i arg. nästan så man dör.

Torsdag.

Ont ont ont i foten, tillochfrån. Idag värre än andra dagar so far. Tänkte inhandla ett vristskydd men glömde såklart bort det när jag var i stan med Amy. Får inhandlas i morgon istället.

Däremot inhandlades två biljetter till Owl City och A Fine Frenzy i Köln next week. Jag, Amy, Adele och Jacky. Asnajs :D

Nu ösregnar det, och kidsen ska hämtas om tjugo minuter. Hatar tyskland. Blööööööööööö.

So do you.

Jag sitter här och nördar i min ensamhet eftersom jag glömde att det är el cinco de mayo idag och att vi skulle dricka margaritas, äta nachos och dansa salsa.


And if you want me to be real deep,
I hook you up with some poetry.
The mountains are white and the ocean is blue.
They both look pretty good baby but then so do you.


Gnällonsdag.

Jag har sovit halva dagen och ungen har smittat mig med förkylning. Inga ungar hemma idag dock, so far. Ska dock hämta dom om 35 minuter så då bryter helvetet lös i huset igen. Skämt åsido, men Emma kommer bli skitlack för att  hon inte får leka.

Jag har även ont i mitt vänstra knä och min högra fot. Knät är väl egentligen inte så farligt, men min fot dödar mig. Precis vid vristen, så gör judeont hela tiden när jag går. Funderar på att linda den, men tror inte det hjälper. Tror inte jag har något att linda den med heller. Mitt liv suger.

Nu ska jag fortsätta gnälla på annat håll, nämligen genom att ringa till mamma. Puss.

heartbreaking.com

Det där är heartbreaking på hög nivå. När tillochmed mamma skriver om mig som 'maaary', då krossar det.


Tuesday.

Idag är en sån dag då man helst bara ville ligga kvar i sängen hela dagen. Amy ringde och väckte mig klockan 11(!!) och blev förvånad över att jag inte var uppe och passade den sjuka ungen. Fanfanfan flög igenom mitt huvud och jag for ner som ett skott. Hittar ungen sovandes i soffan och kan andas igen.
Hostdad sa nämligen igår att han skulle säga till henne att gå upp och knacka om det var något, så jag inte skulle behöva sätta klocka och därför få sova ut lite. Snällis =)

Iallafall, hon ligger däckad i soffan och är sjuk som sagt medans jag kollar på Svenska Hollywoodfruar. Haha, blir sugen på jordnötter och vin.

Måndagnatt.

I'm not sure if it was a pose or not, but today was a very, very bad day.

Well, när jag kom hem från stan fick jag veta att ungen hade haft feber ikväll med och därför blir hemma i morgon också. Sovmorgon och en till dag med Hannah Montana. Vet inte om jag ska skratta eller gråta? Först blir det sömn iallafall.

Update; Insåg att jag inte behöver stå ut med Hannah Montana, det enda jag behöver göra är undvika vardagsrummet. Fan, ungen är 10 år, hon klarar att kolla på film själv.

Seize the day.

Jag tror att vi har kollat på Hannah Montana - The Movie 8 gånger nu - i rad. Lite trött på den. Lite lite lite. Kunde varit värre. Hahah, fyfan. Jag spyr om jag måste se den igen.

Ikväll ska jag hänga med Sandra, Sara, Elina och kanske en ny tjej som heter Petra inne i stan. Catcha up lite och dessutom åker ju Sandra hem på lördag :( Men först ska jag sätta igång vatten till pasta och vänta på hostmum.


100503

Jag skickade ett sms om att jag skulle gå och lägga mig, fick ett svar om att jag var ledig i morse och därmed sovmorgon. Klockan 9 knackade hostdad på dörren och sa att ungen är sjuk. Underbart.

Så, dagen spenderas i huset, med ett febersjukt Hannah Montana-fan och pannkakor. Fint.

Update; nu ringde hostdad och sa att jag inte behöver hämta idag heller. Helt fint.

Sonntag abend.

Sitter och väntar på att ze family kan komma hem så jag kan få sova. Mest drygt att behöva sitta uppe. Haha, inte så att jag inte alls är livrädd, I promise. Det lät inte som att någon gick i trappan så jag sitter inte på toan. Nej då.

Eller jo. Men jag hade inte behövt göra det, om det inte varit så att jag måste veta om ungarna ska till skolan i morgon fast de kommer hem jättesent ikväll. Smart som jag är, så tog jag inte reda på det innan och nu sitter de på flyget och jag vet inte när det landar. Kollade flygplatsens hemsida och 3 plan kommer från Palma ikväll, så det finns 3 olika alternativ. Dryyyygt.

Yet I feel that I’m safe in the aim of your gun,

I onsdags när jag kom hem var vädret värdelöst hemma. Idag när jag kommer tillbaka ner hit är vädret värdelöst här. Man blir ju deprimerad. Och ja, det är lika jobbigt som de andra gångerna jag åkt ner. Jag räddar mig själv med Hoffmaestro och ferraribilar.

but my chanses are more like a million to one.

Puss Svearike.

Först är det asjobbigt att komma hem. Sen är det asjobbigt att åka tillbaka. Vafan.
Vi ses ikväll.

RSS 2.0